Press "Enter" to skip to content

Circus Maximus

Circus Maximus was voor het oude Rome het grootste stadion. Hier werden de bekende chariot races gehouden. Het stadion is 500 meter lang en kon plaats bieden aan maar liefst 250.000 man! Tegenwoordig is het stadion niet meer te zien, maar wel de overblijfselen van de trappen waar de rijke Romeinen zaten. Er is namelijk geen enkel ander overblijfsel bewaard gebleven van dit indrukwekkende stadion.

Het Circus Maximus was het grootste en meest prestigieuze circus van Rome. Het lag in het noorden van de stad en kon plaats bieden aan 250.000 toeschouwers, meer dan drie keer zoveel als het Colosseum. Het was 500 meter lang en 130 meter breed.

Vanaf de zesde eeuw voor Christus zijn er verschillende keizers geweest die druk zijn geweest met de bouw van het Circus Maximus. Tussen de Palatijn en de Aventijn ligt Circus Maximus. Deze plek werd toen die tijd gebruikt als renbaan. Helaas verwoest door een grote brand.

In 50 voor Christus is door Julius Caesar besloten om Circus Maximus uit te breiden tot de maximale grote, zodat het 250.000 man kon herbergen. Een andere reden waarom Julius Caesar deze plek uitkoos is dat het dicht bij het Colosseum lag. Het Colosseum was toen namelijk nog niet af.

Wanneer je nu naar het Circus Maximus toe gaat, dan heb je hier overblijfselen, een panoramisch terras en een Middeleeuwse toren. Je kan hier genieten van een mooi uitzicht. Door de technologie van tegenwoordig kun je met een VR bril wel een indruk krijgen van de oorspronkelijke Circus Maximus.